Sekarang gua jemput geng2 di acms dak2 laki saja, perempuan boleh juga. Gua jemput sapa nak buat band hip hop reggae sikit2 dengan gua. Kita nyanyi lagu bes punya. Audition akan gua buat di jakarta, tapi waktu dan tempat saintifik gua tak boleh konpem lagi. Bagi sape2 nak datang audition, sila khatamkan lagu kat bawah nie, datang dress up macam die, gaya dan muka kena macam die dan slang pun kena macam lagu dekat bawah ini. Selamat berlatih semua.





Pesanan khas :
Boyak : Lu jngan praktis dalam jamban sambil isap rokok, nanti eksiden tergelincir, patah lak kaki lagi sebelah.

Payard : Ah, jangan tanya apple lu lu nyanyi sedap ke x, aku sama bapak nasi padang yg jadi judge nanti.

Hanis : Lu boleh praktis sambil nek EX5 dari pontian ke skudai yg maju kalau takde masa.

Munzir : Boleh ajak bibik lu kolaborasi kalau nak.

Ajis : Gaya da macam Joe Flizzow, jom r audition. Jangan malu2.

Nadia Amalina : Taknak join ke? Ada boyak ni....Leh pakai spek itam, baru cute. Hahaha

Anisah : Asyik2 layan lagu jepun ngan korea. Cuba try lagu serantau tgk!

Own : Gaya tangan lu lebey kurang dah. Jom ah.

Elias : Rusia ngan jakarta bukan jauh. Gua taw lu kepingin. Apa barang rambut da sikta belakang tapi xnyanyi hiphop.

Siput : Lu gua dah rejek awal2. Gua taw lu xleh nak komitmen.

Budak2 lain : Bila lagi nak tunjuk bakat woi!!!

Bawah ni lagu bonus. Sapa dapat master lagu bawah nie, gua terus amek. Lagu nie susah sikit sebab ada penggunaan bahasa inggeris yg mr banoo pon takleh nak master.

lagu ni aku tujukn khas wat mawi

Apa agaknya khabarmu disana
Disiniku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa siksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan
Hati merasa bagai tertinggal disitu
Meskipun ku puja jauh beribu batu
Sesaat seperti setahun lamanya
Semasa kau tiada apa yang terdaya
Bila terasa rindu
Kusebut namamu
Dengan harapan
Kaukan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu kubayang wajahmu
Dalam angan dan baru daku terasa bagai disembuh
ooo jauh sekali hidup disini berbeza
Beribu kali lagi [...]

Bos blog ini, fayard sedang bercintan-cintun melepas nafsu, silap, melepas rindu sebenarnya dekat pv dengan awek tersayang dia. Dia biarkan aku terkapai-kapai hendel blog ni sekarang ini. Takpe, takde hal. Tanggungjawab harus diteruskan. Baiklah, penulisan kali ini aku nak buat suci2, takda mencarut2, takda benda2 kotor, takut cik nadzirah marah.

Bila anda semua di auditorium, sedang anda sebok mendengar ilmu yang dicurahkan, atau sebok mengumpat boyak yang tak hensem, apa yang anda lihat apabila toleh ke belakang? Ya, tepat sekali. Budak2 laki berkemeja, bertali leher sedang nyenyak tidur dengan berbagai gaya. Budak perempuan ada juga tidur di depan, jangan ingat kami tak tahu. Tapi tahukah anda semua bahawa setiap gaya tidur pelajar2 laki ini melambangkan personaliti dan mempunyai beberapa makna tersirat? Tak payah cerita banyak, meh saya huraikan.

Tidur gaya kepala di atas meja. Ini adalah cara tidur budak2 pandai dan genius. Selalunya dilakukan oleh budak2 baris belakang. Cara tidur ini ternyata efektif dalam menyerap ilmu yang disampaikan kerana ilmu yang dipancarkan terus tepat ke atas kepala di mana di situ lah otak cepat menyerap ilmu. Cara ini juga dapat mengelakkan dari air liur tertumpah ke atas baju yang akan menyusahkan untuk bersolat zohor atau subuh qadha'.

Tidur gaya beruang. Ini aku tak payah cerita la. Sapa lagi yang tidur macam ini kalau bukan beruang patah kaki naik motor kan? Seperti seekor beruang yang berhibernasi, apabila dikejutkan, gayanya seperti beruang mencari mangsa. Selalunya dia akan menguap kuat, berbunyi HUUARGHH, ala macam beruang la senang cerita. Nak tangkap beruang tidur ini, paling senang tyme kelas kak su dan mr quah, dan kelas HBP.

Tidur terbongkang terbaring di lantai di celah2 kaki budak2 laki. Mengikut teori, cara ini selalu dilakukan oleh budak2 pedalaman yang tinggal tepi2 sungai. Teori ini dibuktikan oleh perlakuan dan gaya tidur budak yang berasal dari sungai buloh. Cara tidur ini adalah paling tidak sopan dan dipandang keji oleh persatuan penidur2 seluruh pre med.

Nak tidur tapi tak boleh tidur. Acap kali, apabila kelas biologi bermula, budak2 laki akan setting kepala mahu tidur. Namun, niat itu tidak kesamapaian apabila cik naza mengajar organ reproduktif menggunakan peter sebagai model. Walaupun muka peter membantutkan imaginasi kami terhadap organ itu untuk meningkatkan lagi pemahaman, namun ketidak ngantukan yang melanda diri kami masih menjadi misteri. Adakah cik naza telah menemukan penawar bagi penyakit ini? Itu yang kita hendak siasat.

Sekian saja, bagi yang bercuti jangan tidur banyak2, nanti jadi bebal. Salam bagi semua budak premed dan kepada fayard, beragak2 la dalam melepas rindu tu. Lagi satu, apa aku dengar gosip2 pasal syeera ni? Ada sesiapa mahu berkongsi informasi?

Bola sepak sememangnya merupakan sukan no.1 di dunia.dan sebagai anak2 jantan,budak2 laki pre-med x lari daripada meminati pemainan terhebat di alam semesta ini.bukan setakat tengok bola saje,mereka juga gemar bermain bola dan bermain game bola.bak kate pepatah coca cola:makan bola, tido bola, tengok bola, minum coca cola.boleh dikatekn bola merupakan topik perbualan hangat bagi pelajar laki setiap kali waktu mkn, waktu tunggu bas, waktu isap rokok dan semase kuliah di audi selain merupakan bhn utame untuk mengutuk sesame sendiri.setiap bdak2 laki ni mempunyai kelab2 tersendiri yang diminati mereka.di bawah ini merupakan trivia tentang kelab2 yang menjadi pujaan hati msg2.

manchester united

man u sememangnya merupakan kelab yang terbesar,terkenal,terpopular di selurh pelusuk planet bumi ni.memang x dinafikan kelab ni memang kuat dan mempunyai sjarah yang tersendiri.dulu,mse zaman skola rendah aku pun meminati kelab ini,tapi sejak beckham blah dan kehadiran ronaldo yg suke berpura-pura jatuh minat aku pun berkurangan.kelab ni merupakan kelab yang plg byk peminatnya di kalangan budak2 laki premed.antaranya ialah peter ronald(bajet name cam ronaldo r),halim,faiz,ramzi,tempang dan yg plg utama sekali jusdeff yg sanggup nek moto ke butterworth jam 3 pg semate2 nk menonton man u di kedai mamak.

liverpool

merupakan seteru utame man u dan hampir memenangi epl musim lalu.kelab ni juga mempunyai sejarh yg hebat di England dan di eropah.namun, pada musim ini,kelab yg menjadi pujaan budak pontian(pekan temaju di Malaysia) dan jejaka macho dari perak ni bermain seperti x nk mng jek.mungkin disebabkn kecederaan pemain yg menghantui mereka.atau mungkin mascherano lebey minat menambah koleksi kartu merah yg menjadi kebanggaannye drpd menmbah koleksi 1 gol yg dijaringkn sepnjg bermain untuk liverfool.

Arsenal

entah mengape kelab ini kurang diminati oleh budak lelaki premed walaupun merupakn kelab yg plg cool dan steady di dunia dan sentiase mghiburkan peminat dgn aksi yg cantik di ats pdg.mungkin mereka jeles dgn peminat kipas susah mati kelab ini yg tampak bergaye dan hot selalu.mungkin juge mereka bengang dgn bunyi moto kanan yg juga merupakan penyokg klb ini.walaupun arsenal gagal untuk memenangi sbrg piale dlm bebrpe thn kblkgn, ini tetapi kelab ini sentiase merupakan pencabar utama antare 4 klb terkuat di epl.kelab ini juga pernah dibintangi oleh beberape name2 bsr dlm sukan bola spk seprti thierry henry, viera, pires, kanu, ian wright dan byk lagi.mungkinkah thn ini arsenal akan memenangi epl.

chelsea

kelab yg menjadi power stlh dibeli olah jutawan dari rusia dan dibintangi pemain bintang afrika drogba yg suke jatuh gak cam ronaldo ini sentiase menampilkan persembahn mntp pade musim ini.mungkinkah meraka akan mermps kembali gelaran epl musim ini dri man u.kelab ini sgt diminati oleh mawi.katenye die sgt meminati gaye permainan mikel dan essien yg berkulit sepertinya.tidak lupe juge kpde bdak kedh yg mempunyai gaya tgn pelik yg gelak bsr mase drogba skor free kick yg x berape cantik ketika lwn arsenal minggu lalu.mcm shittt..

barcelona

kelab ini dikatekn sgt kuat dan terbaik di dunia pada masa ini.dibarisi pemain berkelas dunia seprti messi,henry(bks pemain lagenda di arsenal),ibrahimovic dan xavi, x dinafikan kelab ini sgt power apabila berjaye memenangi liga champions musim lalu dgn memalukn man u di final.”dgan adenye messi dlm Barcelona, mereka seperti pasukan dari planet lain”kate pengurus klb atalanta. peminat kelab ini aku tau cume faiz jek.sipot ckp die suke barcelona gak tp die tgk bola baru 15 menit da tido.x die hard fan lgsg.

kelantan

pasukan dari pantai timur ini mengejutkan arena bola sepak tempatan apabila menunjukkan taring sjk akhir2 ni.mereka dibarisi oleh penyokong2 yg agresif dan ganas yg menyebabkn kekecohan di stadium dgn membakar kereta polis dan mngamok x tentu hala.pasukan negeri yg dipimpin olh kerajaan pas dan terkenal di indon dgn isu manohara ini diminati oleh bdak2 kelantan iaitu komang dan likin.



Kelab2 dan pasukan di ats adalah antare kelab yg diminati oleh bdk2 laki premed.mereka sanggup buat apa sje untuk menyaksikan pasukan pujaan mereka beraksi walaupun terpakse bersengkang mate jam 3 pg,menapak ke restoran ape tah aku lupe nme die sdgkn esei yg disuruh buat mr banoo 2 bln lepas masih x siap2 lagi,walaupun x boley tido slps menyaksikan psukan ksygn msg2 tewas di tgn psukan lain.dgn menonton bola juga persahabatan yg erat telah terjalin antare pelajar lelaki yg berlainan agama,bangse dan juga berlainan wrne kulit(yg hitam ngan yg putih).kesimpulannya,mesej yg cube disampaikan oleh fifa”football unite us all” telah tercapai di klgn bdk2 laki premed.

peace out!!!

Inilah lagu kegemaran boyak ketika study. Lagi2 tyme dia tengah prepare toyol untuk exam anatomy. Ataupun tengah homesick rindu mama dia. Ataupun tyme tengah terlantar lepas kena langgar motor di mana siput jadi bibik dia.

Bila Terasa Rindu





Jadi, kepada nadia amalina, jangan sesekali terpedaya dengan imej ala jantan yang ditunjukkan oleh boyak. Buat pilihan yang tepat agar tidak menyesal di kemudian hari. Hahaha. Tak percaya fakta ini, tanya fayard, hanis, own, siput, munzir, ajis, pait, dave dan lain2. Ramai sangat.

Setiap orang mempunyai sifat kasih sayang sesama manusia itu sendiri. tidak kesahlah, kau gay, lesbian, gaybian, separuh gay, mahupun separuh lesbian. Tapi sedarlah, hubungan sesama jantina yang sama yang akan menjerumuskan diri ke lembah hina, tidak akan mendapat keberkatan dari illahi. itu cinta terlarang. okay, dalam entri ini, aku bukan nak ceritakan pasal cinta terlarang, cinta gay, cinta lesbian dan ketika cinta bertasbih II.

ini tentang kita. cinta antara kita. dulu, masa first masuk pre-med, bukan maen lagi malu-malu kucing. tapi sekarang, wah! makin rancak kedengaran cerita panas dimana-mana. macam bermimpi pun ada. nak mempercayai benda yang yang sememangnya susah nak dipercaya. ish, dah la, aku malas nak tulis panjang-panjang nih, nanti ayat jadi macam ayat keling skudai johor. ini realiti atau skandal? kau fikirkan sendiri. mari kita terjah!


CINTA 1.
Cowok nih tinggl di johor, tak tahu kat belah mana. tapi yang pasti bukan kat pontian dan skudai.itu memang pasti. Cewek pulak orang johor gak. wah! ini satu kebetulan bukan? tapi dgr kata cewek nih tinggl di shah alam. hurm.. melalui sumber yang boleh dipercayai, mereka mula rapat sejak datang ke tanah medan ini. pergi makan malam bersama. candle light dinner mungkin? semakin hari, semakin rapat. tapi ini juga tak bermakna mereka sedang bercinta. ah! mustahil. confirm. tengah dalam proses tuh, kayuh slow-slow bang.

CINTA 2.
Cinta ini di semananjung tanah melayu. tapi dengar kepanasan sampai ke sini. dasat2. bile ditanye, 'eh,mne ada la...kiteorang just kawan-kawan je okay. tiada lebih dari itu..' menurut sumber, cinta antara mereka semakin berputik, siap anta sampai umah lagi, rumah cewek nih kat kedah. cowok ini agak hensem, kacak,macho, rambut ala-ala noh hujan. bang, aku skandal satuuuu. pergh! sumpah, kalah kemachoan kau. Mang, jaga anak orang baek-baek. Peace.

CINTA 3.
hah!, ini cerita yang paling hot kalu you all nak tau. pertama kali dengar, tak terkata.kaku. hanis pernah meluahkan perasaan pabila terdengar cerita ini. "gua, macam tak percaya dowh, tolonglah katakan yang ini mimpi. tolong.." dulu, dia, munjir anak si dali dali, dengan bdk skudai sorang nih, bukan maen lagi nak tackle cewek nih. ade hati la konon. tak sedar diri, dah la tak tough, hitam, buncit lak tuh. munjir sorang je six-pack. erm, kalian semua boleh lupakan si dia. dia telah jumpa lelaki yang jauh lebih hebat dari kalian. percayalah..ini bukan mimpi. Syeera, telah jumpa papadomnya.

CINTA 4.
Eime she. satu nama yang comel. secomel orangnya.cuteeee gitu. mengambil jurusan nursin dan dan sangatlah sesuai dengan seorang rakan kita, kini, kedengaran ceritanya, hangat dilamun cinta. antara UKRIDA dan ACMS. walaupun terpisah dengan lautan yang luas. tiada yang dapat menghalang cinta mereka berdua. mereka cakap ini cinta sejati. skype menjadi tempat melepas rindu. i rindu you. you rindu i. auwww..mawi, apa khabar durian kau?


erm,ini sahajalah yang dapat aku terjahkan pada masa ini. kalian juga tahu bukan, ramai juga rakan-rakan kita yang telah sangap dilanda badai cinta. tak kira baru ataupun sudah lama dan tidak perlu semua orang tahu ataupun diketahui semua orang. biarkan lah. janji mereka bahagia. kita doakan bersama. amin.. hanya sebagai pesanan dan renungan, sayangilah orang yang telah menyayangi kau, terimalah pasangan anda seadanya dan hargai dengan penuh kaseh sayang. jagalah perasaan masing-masing, maafkan sesatu sama lain. setiap hari sayang. nescaya, kau akan berasa bahagia dengannya.


"mati tanpa cinta, ibarat mati dengan penuh dosa - Victor Hugo"
Image and video hosting by TinyPic

Karaoke bermaksud orkestra senyap jika saya tidak silap. Bagi yang tidak tahu, pelajar jantan pre med memang champion bab2 karaoke. Pelajar perempuan, saya kurang arif. Tempat feveret yang selalu dituju adalah pusat2 karaoke berdekatan sunway, rm 1 satu lagu, jangan harap nak jumpa pelayan karaoke cun, selalunya abang2 yang jaga. Perbuatan itu dilakukan selalunya sebelum tengok wayang, lepas main snuker atau selepas makan di restoran kasim mustafa (orang nama mustafa ni memang otak bisnes kalau nak tahu!!). Berikut saya hidangkan sedikit trivia2 menarik perihal budak2 lelaki dalam kamar karaoke :

1. Payard pernah melakukan perangai minta terajang kerana memilih lagu bukan2 ketika karaoke, salah satunya lagu asmaradana dendangan tiara jaqulina (gua xreti eja nama dia).

2. Lagu isabella, pelajar ini tarik, bunyi dia punya lain macam, kalah amy search. Umpama lagu black metal. Garau, sengau, tak sedap, dan ganas. Macam suara makcik Rz pun ada kadang2. Pelajar itu adalah khairul hirzan.

3. Peter dikhabarkan pernah layan karaoke sorang2. Dia sendiri yang mengaku. Ini mungkin kerana beliau sangap dan gian hendak nyanyi lagu2 sarawak seperti puteri sentubung puteri sejinjang, dan takut jika membawa budak2 semenanjung, dia disumpit kerana ketidak pahaman lirik oleh budak2 semenanjung. Mungkin pelakon papadom boleh temankan dia lain kali, kesian dia.

4. Budak pontian selalunya nyanyi lirik tak masuk lagu. Itu membuatkan dia selalu berputus asa hanya dengan satu lagu, dan diam sepanjang sesi karaoke melayan perasaan dengar pelajar lain melalak. Lagu kegemaran beliau adalah mata, hati, jiwa dendangan awie sambil dinyanyikan lari tempo. Rambut dia time panjang cam awie gak kadang2 aku tengok.

5. Budak lelaki melayu paling tua pre med, adalah orang yang selalu berdiri masa karaoke. Kononnya nak dapat feel. Tapi melalui pengamatan, selalunya budak2 yang karaoke sekali tak rasa pun feel itu. Malahan, berdasarkan riak wajah setiap orang, saya berpendapat mereka lagi cenderung nak bagi back heel kepada jejaka rambut sikat belakang yang khabarnya sekarang sudah tough itu.

6. Walaupun dato z gila karaoke, kelibat beliau tidak pernah kelihatan di pusat karaoke murah itu. Tapi dengar khabar mengikut mamak yang ceduk kuah kari siram ke jari dia sebelom kuah itu jatuh ke nasi yang kita order yang kerja di kasim mustafa, banyak kali juga kelibat seperti dato z berkaraoke di situ. Mungkin dia karaoke waktu2 bukan budak2 acms outing. Itu yang kita tak tahu tu. Itu yang kita nak siasat!!

Sekian saja, ini saja trivia yang saya ingat. Pelajar perempuan, jika nak tambah atau cerita bersi feminin, dipersilakan. Budak2 laki kalau nak tambah info, saya alu-alukan, tersilap bahasa, maafkan2, sekian, assalamualaikum.

SALAM IDUL ADHA.

kepada semua rakan-rakan yang disayangi tidak kira dimana anda berada. Malaysia, Indonesia mahupun Russia. Sambutlah hari kebesaran ini dengan penuh kesyukuran dan menghayati dengan penuh makna. Makan daging jangan banyak-banyak, nanti mabuk.

khas buat rakan-rakan yang berada di Indonesia. padanlah muka you all. rayalah kat indon tuh, macam lah seronok sangat.

Sabda Rasullah Sallahahu 'Alaihi Wasallam:
Maksudnya: "Wahai manusia, sembelihlah korban dengan mengharapkan pahala daripada Allah dengan darahnya, bahawa sesungguhnya darah korban itu jika ia tumpah ke bumi maka ia akan mengambil tempat yang mulia di sisi Allah Azza Wajalla." (Hadis riwayat Thabrani)

salam~~


menjelang exam yg akn tiba ari isnin nnt..
ak ad jumpe bnda cambez..
hehehe~~
mgkin kite bleh amalkn pasni @ utk next sem.. ;)


New school semester:
user posted image

At the first week:
user posted image

At the second week:
user posted image

Before the mid-term test:
user posted image

During the mid-term test:
user posted image

After the mid-term test:
user posted image

Before the final exam:
user posted image

Once know the final exam schedule:
user posted image

7 days before final exam:
user posted image

6 days before final exam:
user posted image

5 days before final exam:
user posted image

4 days before final exam:
user posted image

3 days before final exam:
user posted image

2 days before final exam:
user posted image

1 day before final exam:
user posted image

A night before final exam:
user posted image

1 hour before final exam:
user posted image

During the final exam:
user posted image

Once walk out from the exam hall:
user posted image

After the final exam, during the holiday:
user posted image


p/s : gud luck utk smue org...
hope we can do our best in d exam.. (^-^)
till then, bye~

Memandangkan filem papadom ditayangkan selepas sebahagian pelajar pre med berangkat ke indonesia, maka baru semalam aku dapat menonton filem itu selepas habis karaoke di inul vizta. Filem ini telah ditonton sejurus selepas habis download balik dari karaoke, nampak begitu bersemangatnya aku ingin menonton filem lakonan syeera fauzi yang dicanangkan fayard dalam post terdahulu ini ?

Sinopsis filem ini anda boleh baca sendiri. Menurut ilmu filem yang saya tuntut dari yusuf haslam dan mamat khalid, filem ini adalah seperti filem-filem melayu berjaya lain. Cuma disuntik sedikit elemen cerita dongeng yang tidak masuk akal. Dialog-dialog pintar seperti ' jangan terlalu beremosi dengan tanah' amat mencuit hati dan meninggalkan kesan. Jadi, apakah ramuan yang membuatkan filem ini berjaya menggondol anugerah filem terbaik festival filem malaysia ?

Jawapannya adalah kerana syeera fauzi telah berlakon di dalamnya sebagai pelakon pembantu UTAMA!! Sekali lagi, SYEERA FAUZI ADALAH PELAKON PEMBANTU UTAMA !! Lakonannya cukup hidup seperti lakonan Zoey Deschanel dalam 500 days of summer ataupun Megan Fox dalam transformers. Melakonkan watak tiada dialog yang merupakan seni tertinggi dalam bidang lakonan ternyata dapat dikuasai sepenuhnya oleh wanita berasal dari sarawak ini. Saya pernah ingin berlakon drama sekolah rendah menjadi pokok yang tidak bersuara tetapi cikgu bahasa saya melarang kerana watak itu memerlukan daya kemahiran lakonan yang tinggi yang akhirnya pokok itu dibuat menggunakan polisterin. Lihat betapa susahnya watak itu. Syeera fauzi juga telah berjaya menahan gelak apabila afdlin shauki berkata 'johny deep tue sekolah sini ke?',walhal saya sudah tergelak-gelak. Syeera fauzi ternyata berjaya mengenepikan bakat besar seperti l.jasmay,chelsia ng, scha dan farid kamil.

Juri festival filem pernah berkata kepada saya melalui sms, jika tiada syeera fauzi, papadom tidak akan diangkat sebagai filem terbaik! Dia berkata begitu ketika membalas mesej saya 'apehal papadom menang, setem tak menang?', ternyata jawapan itu adalah benar dan tidak boleh disangkal lagi. Tahniah kepada cik syeera fauzi , dan jika saya masih lagi di bertam , sudah tentu saya akan meminta autografnya dan framekannya dan digantung di tepi suis kipas ruang tamu rumah di PV dan menayangkannya dan berlagak kepada cik sobri ketika dia sedang membetolkan lampu yang rosak. Oh ya, saya mewakili budak2 lelaki lain ingin memohon maaf kepada cik syeera fauzi jika sepanjang kami meminjam basikal anda, ada yang jahanam. Namun, sekarang beliau sudah femes dan kaya habuan dari duit berlakon sebagai pelakon pembantu utama, maka saya rasa beliau sudah tidak kisah. Itu sahaja, berjumpa lagi di filem lain.


Adegan paling penting dalam filem papadom. Lakonan mantap syeera fauzi

p/s : aku macho man! ;) mawi, kau tak payah nak ukur2 tangan kau, da lumrah fitrah, aku suda tahu kau golongan yang mana. nah rasakan kau! haha

Holla!!!salam semua!apa khabar geng2 semua?medan ape citer?enak yah?haha..yang kat ukrida pula bagaimana?cantek?nice..di acms?masih nampak kelibat hantu?

aku rindu boyak..
'kalau mama aku suh balik,aku balik la'

aku rindu hanis..
cilabet btul,mak aku post barang xsampai2 ag.pos xbuat kejela ni!

aku rindu mawi..
mane sesi ngutuk dan men'hanjing' orang?

aku rindu own..
'gaya lucah'

aku rindu semua..insyaAllah,ketemu ag!

salam 2 allz~~~~

ok here's the story....
dis girl deserves sum1 nice....
n dis guy also deserves sum1 cute!
they hv actually met but they never realized abt it....
so how....???

oh the story has not ended yet.....
then suddenly there's a girl.....
she interferes their good relationship....
what shud they do????


p/s-cte nih tade kne mengne dgn bdk ACMS ye... ^_^

Kepada peminat NurKasih, silalah terguris hati. Inilah dia Heroin korang.

 Ini hanyalah cereka rekaan , jika ada kena-mengena atau ada persamaan , saya minta maaf banyak-banyak .

Malam itu , sunyi sepi . Rintik-rintik hujan masih jatuh ke bumi selepas hujan lebat beberapa minit tadi . Unggas dan cengkerik sibuk bersimfoni berorkestra di padang dan rumput-rumput . Kadang-kala , lembu berbunyi menandakan mereka kesunyian . Jalan raya lengang baik di luar mahupun di dalam Putra Villa . Air pancut kolam mandi sudah lama berhenti beroperasi .  Doktor pakar tulang dan doktor mengajar etika kedokteran sudah lama gelap rumah mereka . Tidak tahu sama ada mereka sudah lena ataupun masih membuat aktiviti sulit lain .

Di atas bumbung blok E , beberapa remaja lelaki gantang sedang berpeleseran . Asap rokok dari jenama Dunhill , Winston , Saat , Surya dan Marlboro berkepul halus menakluki atmosfera . Kadang-kala terdengar hurai ketawa daripada jejaka-jejaka itu . Sungguh berbeza dari pelajar perempuan , yang hanya melepak di dalam rumah , bersembang tentang orang lain sama ada yang mereka suka atau yang mereka benci sambil mulut mengunyah biskut .

'Kau kalau nak awek tu , kau kena berusaha lebih sikit ' , kata Hans sambil asap rokok mencurah keluar dari hidung dan mulutnya .

Jejaka berasal negeri Yob itu memandang bawah penuh khusyuk . Kadang-kala beliau menggaru punggung yang gatal ditusuk hidung nyamuk . Di tangan masih tersemat rokok kretek kegemarannya . Dia cuba membalas , namun hanya mulut bergerak tidak keluar kata-kata . Boxer hijau bersama baju sejuk putihnya memang sudah menjadi uniformnya jika hendak tidur . Entah bagaimana hanya badan bahagian atas sahaja yang sejuk , paha ke bawah selamba didedahkan ke angin sejuk .

'Nak tekel perempuan ni , macam nak buang air besar tapi kau tak suka makan sayur . Kau kene teran keras sikit , baru dia keluar' , kata jejaka jawa Johor yang tidak berbaju .

'Aku setuju !! ' , suara si budak gemuk berkulit gelap yang memang suka buang air besar .

'Tapi aku.....' , suara pelajar itu tersekat-sekat .

Bersambung ..


Salam sejahtera kepada semua rakan yang disayangi. Semoga kalian gembira selalu. aku terdetik nak menulis sesuatu sebab memikirkan hal ini penting untuk kita semua, kau, aku dan dia. cewaah! dah lah penulis upahan sudah sibuk sekarang, nak exam la kan, biarkan lah. okay2, apa itu facebook? atau didalam telor tempatan, fesbuk.

kalau ditanya kat atuk-atuk, dijawabnye muka buku. betul lah bukan? muka buku. kalau tanya kat budak2 belah johor sane, dyorg memang tak tau bende nih ape. tak sampai facebook kat sana lagi. Rangkaian sosial merupakan manifesto kepentingan facebook ini, tapi! banyak benda yg kena diambil perhatian. aku bukanlah anti-sosialis mahupun yang suka bersosial disana-sini tak tentu arah, cuma menyatakan apa yang terfikir. Jika fenomena ini tidak diambil berat, keburukan lebih banyak dari kebaikan. Nah!

Seperti yg diuar-uarkan, melalui facebook, semua orang boleh berhubung antara satu sama lain, antara Indonesia dan Malaysia, dan lain lain yg berkaitan. melihat profil masing-masing, melihat foto-foto yang ala-ala diambil dengan gaya comel padahal tak comel mane pun, saling bertukar pendapat dan ide-ide, bagi cik-cik kiah zaman moden, facebook dijadikan media menyampaikan umpatan mereka, gosip-gosip, tempat berhibur melihat video funny yang dimuat turun oleh rakan, dan banyak lagi.

Sedar atau tidak, facebook ini mempunyai keburukan sendiri, mengapa? jika kau duduk kat depan laptop mahupun pc, login password, check comment, selepas 2, sempat ber-chating lagi, menghadap facebook tu sampai 5-6 jam -ini Hiperbola. Sampai mak panggil sruh pergi mandi makan pun tak nak, apatah lagi kalu mak suruh gi kedai beli gula? haram nak jalan. Sebab ape? facebook itu sendiri. LALAI. aku tahu, kalian tak de la sampai begitu.

Tapi, kalau facebook ini sudah menyebabkan kelalaian, masakan lagi ade mase nak menelaah pelajaran bukan? terlalu taksub, sehingga malas nak bukak buku,. facebook=muka buku, jadi kenalah seimbang,. ilmu itu panduan hidup. ini motto sekolah aku.

Didalam rangkaian facebook ini, bersifat internasional. terdapat di seluruh pelosok kecuali di bahagian selatan malaysia, itu menurut kajian baru-baru ini. Betul, tak tipu. Facebook kini kian popular, semakin ramai pengikut, facebookers. Disebabkan mempunyai pelbagai aplikasi, termasuk mini games yang banyak, kuiz-kuiz yang berguna dan boleh tahan tahap kesengalannya tersendiri. Munzir dengan Mafia Wars beliau, Raden pula dengan Restaurant City nya, kadang-kadang rase menyampah pula bila pergi ke 'home' tang news feed tuh. tak abis-abis muka kau dua orang je. Sumpah!. terdapat juga dikalangan kalian yang terlampau obses dengan permainan kuiz. Biarlah nak buat apa kan.

Ini negara demokrasi, hidup Keadilan! Anwar Ibrahim go go chaiyo!

Maria Ozawa, nama yang tidak cukup asing lagi. beliau pun juga ade profil facebook. Khas untuk peminat-peminat beliau, aku dah jadi peminat fanatik beliau. waaa~. kau bile lagi hah?

Ramai juga yang suka meluahkan perasaan masing-masing di facebook, dengan penuh perasaan sedih, gembira, mahupun perkataan yang penuh dengan sumpah seranah. Mungkin ini dapat melegakan hati dan perasaan masing-masing dan ingin diketahui di seluruh dunia apa yang dirasainya sendiri, disini aplikasi sharing is caring digunapakai. mungkin? biarkan sahaja, janji mereka bahagia.

Sememangnya, facebook banyak kepentingan, jikalau tersalah guna, padah lah nnti, yang penting. Apa yang penting? - bukan kerjasama okay, sebaliknya, kenalah elak dari kelalaian terhadapnya, untuk kepentingan kau juga. kau nak wat juga? suke hati kau lah! aku kesah pula.

Bateri laptop da nak abis, bertemu di lain hari. Kepada rakan-rakan yang bersiap-sedia untuk peperiksaan akan datang, selamat mengulangkaji pelajaran dan selamat berjaya. Aman tiada perang!





P/S : hanis sudah de email sendiri. hanisinthebox.yahoo.com. jangan risau, ini yang real punyer email, bukan email tipu2 mase dye bagi kat mr banoo dulu. Tolong sebarkan ke seluruh dunia. Terima kaseh.

Tubuh itu mengingatkan daku
sebatang pinang di desa sepi
kurus dan tinggi
ketika ribut besar
pohon sekitarnya rebah terkapar
dan pohon pinang tegak menanti
sinar mentari pagi

Demikianlah gadis kecil itu
kurus seperti sebatang pinang
bertahun berulang-alik melalui
penjara kawat duri menemui
ayahnya yang bertahun pula sendiri
menentang tiap penderitaan
tabah dan beriman.

Gadis kecil itu mengagumkan daku
tenang dan senyuman yang agung
dengan sopan menolak pemberianku
'saya tak perlu wang, pak cik,
cukuplah kertas dan buku.'

Usianya terlalu muda
Jiwanya didewasakan oleh pengalaman
tidak semua orang mencapai kekuatan demikian
ketabahan yang unik, mempesonakan.
Bila aku menyatakan simpati dan dukaku
rasa pilu terhadapnya

sekali lagi dia tersenyum dan berkata:
'jangan sedih, pak cik, tabahkan hati
banyak anak-anak seperti saya di dunia ini.'

Aku jadi terpaku
dia, si gadis kecil itu menenteramkan
mengawal ombak emosiku
jangan sedih melihat derita pahitnya.
Alangkah malunya hati seorang lelaki dewasa
yang mahu membela manusia derita terpenjara
menerima nasihat supaya tabah dan berani,
dari anak penghuni penjara sendiri?

Sepuluh anak seperti dia
akan menghapuskan erti seribu penjara.


contohilah gadis kecil tersebut dalam menghadapi liku-liku kehidupan

Hanya amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..ikut la arahan ni betul2...


ni ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masaalah...


buat secara aggresive pula...



selamat mencube!!..kompen bulat bijik mata korang nanti~

"Cerita ini tiada kaitan dengan sesiapa yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia. ini sekadar hiburan. Nama-nama watak hanya rekaan semata-mata.peace!"


Ramzi, Boyak dan Ihsan tersesat di dalam hutan (dipercayai di sekitar kawasan sg, buloh. disitu ramai orang asli juga) sewaktu memburu. Mereka kemudiannya ditangkap oleh sekumpulan orang asli yang merupakan puak cannibal. Sewaktu dihadapkan ke ketua puak cannibal, ketua puak mengatakan mereka tidak akan dijadikan sup dan dimakan jika mereka lepas ujian yang akan diberikan. Mereka dikehendaki pergi ke dalam hutan dan mencari 10 buah yang sama jenis. Lalu mereka pun pergi la ke dalam hutan bersama2 beberapa orang asli yang akan memastikan mereka takkan lari.

Ramzi kembali dan membawa 10 biji buah epal. Ketua puak cannibal itu kemudiannya berkata

"Kamu dikehendaki menyumbat kesemua buah2 tersebut ke dalam lubang bontot kamu tanpa sebarang ekspressi diwajah kamu atau kamu akan dimakan!".

Maka bermulalah sesi menyumbat buah epal ke dalam lubang bontot Ramzi, SATU!!! jerit semua orang-orang asli. Belum sempat epal kedua disumbat, Ramzi sudah menjerit kesakitan, lalu Ramzi diikat dan diletak dalam kawah besar untuk direbus jadi sup tulang. Boyak pula kembali membawa 10 biji anggur. Ketua puak menerangkan perkara yang sama kepada Boyak. Boyak merasa takdelah susah mana. no problemlah katanya. Dari jauh Ramzi mendengar orang-orang asli menjerit

SATU!!! DUA!!! TIGA!!! EMPAT!!! LIMA!!! ENAM!!! TUJUH!!! LAPAN!!!! ,

tiba-tiba Ramzi terdengar Boyak ketawa terbahak-baha macam beruk. Beberapa minit kemudian Boyak diletakkan bersebelahan Ramzi dalam kawah besar."Weiii yang ko gelak apehal???...ko dah nak lepas tadi dah!!" bentak Ramzi. Boyak jawab;

"takleh tahanla beb...tengah aku sedaaaaap relax2 sumbat anggur tiba2 Ihsan balik bawak durian 10 bijik".



*mawi, i sekarang tengah tiada idea la you, nie je la wat masa ini. mane you punyer penulis upahan?! suruh beliau jalankan tugas!

Sambungan..

3. Kafe Putra Villa

Dulu, semasa mula rampasan kuasa berlaku di kafe ini , makanan yang dihidangkan amat sedap , siap dapat diskaun lagi . Namun , makin lama kualiti dan rasa makanannya makin merendah akibat desakan faktor sosiologi dan populasi yang semakin bertambah . Perlu menunggu lama untuk makanan sampai di meja bukan lah satu masalah kepada pelajar lelaki pre med . Pada waktu menunggu itulah banyak aktiviti mengeratkan silaturrahim dilakukan . Antaranya , mengutuk orang , mengumpat pelajar wanita , mengusha wanita yang keluar masuk club house yang pakaiannya macam sial , bertukar-tukar penyakit paru-paru , berborak pasal keagamaan sambil berseluar pendek , berbincang tentang anak mak cik rz , mengata mr banoo dan berbincang hal hal akademik . Ketika waktu menunggu ini juga lah , khairul hirzan akan membuat gaya tangannya yang bisa membangkitkan kemarahan orang ramai . Kami syak dia ada huntington disease . Oh ya , di kafe juga anda dapat melihat pak cik kafe ( yang anak dia sengal teramat tak tolong mak bapak dia dan menggatal dengan perempuan ) memasak nasi goreng seperti travis barker mengetuk drum .

4 . Gerai Goreng Pisang dan Keropok Lekor Depan Surau

Melihatkan berapa punya panjang nama kedai ini , sudah tentu anda boleh bayangkan berapa punya panjanng barisan ketika nak membeli bukan . Walaupun , realitinya pelajar acms ini kurang berdisiplin dan tidak berbaris langsung . Kedatangan pelajar pre med beramai-ramai ke gerai goreng pisang ini membuatkan makcik makcik jiran peniaga hanya tertunduk sedih mengenangkan juadah mereka yang tidak berapa nak laku sambil mengingat kembali adakah baju di ampaian sudah diangkat . Makan goreng pisang atau keropok lekor selepas habis kelas memang stim dia lain macam . Tak percaya cuba anda tengok bagaimana ajis si yakuza menikmati keropok lekor selepas kelas sambil tidak berbaju di ruang tamu rumahnya dan kemudiannya terbongkang seperti panda di zoo china .

Oh ya , sekarang sudah waktu makan , segmen ini akan disambung jika aku rajin ya

Aku tengok dah lama tidak ada post baru , jadi di bawah ini aku senaraikan tempat tempat yang selalu dikunjungi oleh anak2 murid kak sue ketika lapar :

1.  Restoran RZ klasik

Budak acms memang telah dikenali sebagai pengunjung setia restoran ini walaupun selalunya air yang dihidangkan tawar tawar belaka . Mak cik Rz akan menyambut para pelajar dengan sapaan , 'Ye , nak makan apa dik' dengan nada sedikit sengau . Walaupun kedatangan lazim para pelajar dijangka akan membawa keuntungan , namun ada juga beberapa kerugian yang akan ditanggung si taukey kedai . Contohnya , si Fayad yang selalunya hanya memesan satu saja mangkuk tomyam , namun menambah nasi hampir lima enam kali . Pelajar lelaki pula selalu hanya mengoder ais kosong bercawan-cawan jika ada perlawanan bola atau badminton di astro . Menu yang selalu dipesan pula hanya lah nasi goreng , mee goreng atau tomyam , penat saja makcik itu membuat buku menu lawa lawa yang mengandungi berjuta jenis makanan . Jika anda hendak mengenali bahawa yang sedang makan itu para pelajar lelaki pre med , anda hanya perlu lihat asap di meja itu yang selalunya lagi champion dari asap dapur RZ . Di RZ juga , cikgu fizik kita pernah terkantoi dating dengan pasangannya , apa lah , tak kelas langsung dah besar besar dating di situ .

2. Kedai Burger Abang Botak

Ini destinasi ketika malam . Budak budak laki yang perutnya terdiri dari pelbagai bentuk , buncit seperti belon mahupun leper seperti tv plasma LG pasti memilih lokasi ini untuk mengisi perut . Sebabnya , para pelajar lelaki semuanya kuat mengulangkaji pelajaran sehingga larut malam sehingga memerlukan sesuatu untuk mendapatkan tenaga , aku tak tipu !! Para pelajar perempuan aku tak tahu . Lagi sekali , fayard merupakan pelanggan tetap kedai ini dan dia memang kuat menterkedarah . Abang burger juga pernah kelihatan menghantar pesanan burger sebanyak lima ke enam ketul ke depan PV dan yang mengambilnya adalah Usha . Sampai tika ini , aku masih ragu ragu adakah kesemua burger itu adalah untuk dia seorang , atau ada orang lain punya . Anak Adam pernah cuba menghasut agar abang burger menukar daging ayam ke daging lembu untuk pelanggan berbangsa India namun ternyata abang burger masih waras dan bijak melawan godaan syaitan yang sedang menetap di rusia sekarang ini .

Sekarang sudah pukul setengah dua sore waktu indonesia barat . Sudah masuk waktu tidur aku , nanti aku sambung ....

acms pre med barclays fantasy premier league
acms all star league
865183-383186 http://fantasy.premierleague.com/

haloo! haloo!

Salam Sejahtera, kaifa halukum? ana berharap agar semoga antum semua sehat walafiat.Insyaalah.. Ya,seperti tribute2 yang lalu, ruangan tribute pada kali ini akan membicarakan tentang seorang warga pendidik yang telah berjasa kepada kita semua semasa di alam pre-medic dahulu.

Antum semua mesti ingat lagi bukan kepada Puan Su? nama hot dan glamour yang dipanggil ialah Kak Su. Jikalau tak ingat,memang anak murid yang derhaka, tidak ingat akan gurunya sendiri. Semoga antum semua ingatlah yer. Puan Su antara warga pendidik di ACMS, yang telah banyak menolong ana dan antum semua. ya kan? beliau bukanlah seorang penyebar dakwah banoolisme, bukanlah seorang yang tahu segala-galanya tentang ilmu kimia, beliau bukanlah seorang pemandu van @ bus yang telah bawak kita semua ke air terjun bersama - sama, dimana mawi dan rakan-rakan bermandi-manda tanpa seseurat benang pun, faiz cuba menangkap ikan dan udang liar, ajis diculik bunian hutan, perempuans pula sibuk mencari port supaya tidak dapat dilihat ketika mandi, malu~. itu semua nostalgia indah.

Anatomi dan Fisiologi serta Biologi, antara bidang kegemaran nya. kepakaranya, diturunkan kepada kita semua walaupun segelintir antum hanya menyiapkan tutorial yang diberi Paun Su sebelum 1 jam kelas bermula, hebat bukan antum semua?!

Garang, berdedikasi, baek, penyayang, bersifat keibuan, funny, peramah, tegas. Antara sifat-sifat mahmudah yang dapat dilihat pada keperibadian beliau. Antum semua mesti pernah kena marah dengan dye bukan, dye marah utk kebaikan kita semua. Siape tak hot kalau tengah lecture...tido, main, tido, gosip-gosip, tido, tak belajar, tido, korek idung, wat muka malas,..


" akak bukan ape..u all semua kene la rajin belajar, untuk masa depan u all semua juga "


Puan Su anak jati Kelantan, Kelantan bagus juga, seperti Perak mengeluarkan produk2 berkualiti, betul x Salikin? Johor?? ceyh,hampeh. terkadang terdengar juga sleng-sleng Kelantan ketika dye berbicara dalam Bahasa Inggeris. 'wada' iaitu water. Maaf Kak Su,, kami tiada niat langsung nk kutuk. nie sume anak adam punya pasal. jahat ya rabbi!!, mashyallah, hanya tuhan sahaja yang tahu. kau bace x nie anak adam? berubah la, sedar2 diri, da tua kau.

Puan Su paling hangat kalu de antara antum sume mintak naek cgpa la,markah la, ape2 la.. mintak-mintak sampai menangis-nangis. kita semua perlu bersyukur atas ape yg diberi, laen hari berusaha lagi, akan dapat juga akhirnya. betul. Erm seperti yang antum semua tahu, sebelum Puan Naza memberi kuliah tentang sistem reproduksi dimana Peter anak Bihos menjadi model uterus. haha! sebelum tu ialah kuliah terakhir Puan Su. sbb pada masa tuh dye tengah bersedia nk dapat baby baru.


Inilah baby baru Puan Su. Ahmad namenyer. comel bukan?

Erm, ana rase sudah cukuplah sampai disini sahaja. ana sudah capek menaip. Puan Su antara seseorang yang antum perlu ingat sampai bila-bila, kerna tanpa dye, kita semua tidak akan dapat mengapai cita-cita untuk menjadi seorang dokter. selamat berjaya kepada antum semua tak kira dimana berada. all da best !! Terima kaseh banyak-banyak Puan Su, hanya tuhan dapat membalas jasa baekmu. Aman tiada perang!

Gua baru lepas usyar blog fayard , ada flyer rock the world , gua tak tahu macam mana mamat tu nak tgk event tu , pakai  binokular teropong dari medan kot , tapi kalau dia nak pergi , nak gak aku kirim salam sama liyana estrella

Biler cerita pasal bende alah nie , gua teringat zaman acms dulu2 pegi gig , geng yang turut serta adalah gua , anak nordin (hanis) , budak jitra (own) , mamat yang ada apple of the eyes kat blog dia (payard) , lelaki yang bapak dia suka sedekah bbq (halim) , budak kuat main gitar ( tempang ) , budak fisio sorang (arif) , lain gua dah tak ingat , ingatan gua memang lembab sikit

Depa ni pergi gig they'all punya semangat lain macam , sanggup menapak dari feri ke new world park , yang jaraknya sekotak rokok pun belum tentu sampai , padahal surau depan pv yang jarak dia sekangkang ihsan , sebulan sekali pun susah nak jejak , pergi kalau ada makan free je , kelas HBP yang pergi naik bus pun , suruh orang sainkan , macam cilanat kan perangai , gua terkecuali

Kalau u'all tengok budak2 yang pergi gig ni kat kolej sopan beb , jumpe kak sue senyum , dekat kelas mr banoo tidur cover2 , jumpe mr quah tolong angkatkan buku , masa makan kat kafe tak sorokkan ayam bawah nasi , makan baca bismillah , tapi kat gig nauzubillah perangai , bayangkan , tempang a.k.a firdaus yang ligamen tak sempurna pun , lompat dia lagi champion dari anak nordin , yang dulu juara lari dalam guni peringkat tadika kanak-kanak istimewa cawangan kukup , gua tau , budak2 nie semua mengidam nak tengok dia patah kaki tyme lompat2 tu , tapi hajat tak kesampaian

Banyak juga kenangan manis masa pergi itu , ngorat kakak indah water , makan roti canai yang penebar dia berpeluh macam swimming pool pv , berkejar-kejaran dengan bus rapid penang , dan banyak lagi , lepas ni gua ingat kita reunion balik , kiter gerak gig mana2 , tapi gua ingat nak ajak nadzirah la , mana tau perangai  dia sama macam kita masa tengok gig , sapa tau ??

1. sepanjang aku ada kat jakarta, ramai teman-teman memanggil aku munjir.

2. aku cool. tkde pape.

3. kat indon pun disebabkan oleh perkataaan rejeki , jaman, jebra, jakat, jikir, jintron, oleh yang demikian nama aku juga disebut munjir oleh teman-teman indonesia.

4. entah mcm mane, masa gamalial (orientasi) , ada ahli kumpulan aku panggil aku ashraf sinclair sebab untuk dia, menyebut munzir itu susah walaupun berkali-kali aku ajar dia sebut Z!! oleh itu ahli-ahli yang lain juga memanggil ashraf sinclair.

5. kenapa ashraf sinclair......??

6. karang aku cakap alasannya korg mesti tak setuju. bagi sang pria, aku tahu korang jeles. hoho. tapi, fakta mesti diketengah kan. betul tak?

7.mungkinkah kerana ciri-ciri phisikal? ( hoho budget la plak aku )

8. well, beauty lies on the eyes of the beholder. :)

9. salam sinclair. dari jakarta. trimas.

Kamu semua mungkin fikir tokoh ini tidak penting , namun saya berani bertaruh , tokoh ini adalah antara rahsia kejayaan budak2 pre-med , aku tak tipu , series !!
Kalau kamu semua usha dari jauh , memang dia bergaya james bond , spek hitam dia sebijik macam rosyam nor pakai dalam castello , pakaian dia memang melambangkan gaya datuk2 , dan jika orang tidak mengenali datuk t , sudah pasti ada yg tersalah anggap dialah datuk t , aku pernah terdengar mitos , dia pernah beradu kelajuan dengan micheal schumacher , aku tak reti nak eja nama mamat ferari nie , dia juga adalah jaguh rempit , cawangan utara hingga ke tengah seberang perai , badannya yang tegap sudah tentu menaikkan nafsu2 wanita di acms ini
Kenapa aku cakap dia rahsia kejayaan ?? Jikalau dia tidak ada , nescaya idustri pengangkutan acms akan lumpuh , budak2 acms takkan pergi kuliah , budak2 laki akan mengahabeskan masa melayari internet dengan membuka web2 tak senonoh , budak2 perempuan pula , akan tune dan servis basikal mereka untuk merempit pada petang2 hari sambil berketawa riang
Jikalau dia tiada , siapa yang akan tunggu budak2 laki , yang bangun macam sial dia punya lambat ?? , yang tak tahu subuh masuk pukul berapa , siapa nak tunggu insan2 berjalan lembab seperti saiful aizat dan siput ??
Jikalau dia tiada , siapa nak hantar datok2 acms tue pergi jumpe dosen2 indon yang suka isap rokok kretek , jumpe mat salleh nak sain konon pergi stadi dekat ireland ??
Jikalau dia tiada , siapa nak bagi budak2 pre med merasa mandi air terjun ?? yang payard n the gang gie mengintai port budak perempuan mandi , yang budak2 laki makan sampai tak ingat dunia ?? Siapa ?? Siapa ??

Insan yang dimaksudkan adalah abang...Hafiz , drebar bas kita , yang selalu mengalami masalah dengan stereng bas yang besar , kerana berlaga dengan perutnya , yang juga besar , dia selalu hisap rokok dengan para pelajar , sama ada di dalam atau di belakang rumah kedai , dan join budak2 lelaki , mengusha wanita2 acms ini , hanya usha pre med saja yang dia xusha , tidak tahu mengapa , lihat , sudah la berposisi penting , mesra rakyat lagi , jadi , marilah kita menghargai jasa dia , abg HAFIZ , jasamu dikenang


Al-fatihah kepada atuk Bonggo , aku terhutang budi dekat dia , dia pernah bagi aku tumpang umah dia

msih ingt pd ptra vlla yg "trsayang"???

bgus2...^_^

mnggu nie agk kecoh dgn crite2 msteri dsbalik ptra vlla yg rsanya x da pe2 pn yg special...
nma je cm hbat...kolam mndi pn entah dh brapa lma x cuci..gym plak pnuh dgn "pralatan2 moden"..fitness fit pn klah rsnya...

lupakan bab kolam n gym..
pe yg ingin dlkongsi adalh crite2 hntu yg da dsekitar pv n lbih afdal jka dktakan di kwasan blok E..(blok boys dlu)

mmg plik npe kami kaum hawa dtmpatkn disitu...(nie msti "sobri" bkn nma sbnar pnya krja!!)
mmg x leh tahan lngsung...tp biarkn...kita trus ke tjuk utama k...

nk djadikan crite...de la sorng 2 tba2 leh rsa kehadiran mkhluk laen...sblum nie crite2 pnas tntang "bnda" 2 mmg tersbarkn scara mluas...da yg nmpak bnda 2 (prempuan)tgh brdiri kt tgh2 kwsan antra blok E n blok sbelah(blok pe ntah..)...bdsarkan sumber yg bleh dprcayai,bnda 2 slalu brdiri dtmpat yg sma stiap 12 mlm...ntah pe la yg dbuatnya...tgk bulan kut...hmm...

dpndekkan crite lg..sy trut mngalami proses2 mnkutkan 7 ari brturut2...
mla2...suara2 mnkutkan kdengaran...(hehehehehe..lbih kurang cm 2 la.. ^_^)
time 2 x da la lwat sgt..dlm kul 12 mlm..
mjur bkn suara m.nasir atau hattan yg kdengaran..klu x lg cuak kut...coz sy x brapa ska lgu2 diowng..

esoknya plak.,.suara 2 kdngaran lg tp dgn nda yg agk tnggi...mremang bulu roma...
time 2 gak la nmpak bnda 2(byg2 kut) mlintas blik...lari2 biase je...
bkn lari pecut mhupn marathon aptah lg lari brpagar...byk kali gak la dia lalu situ...syukur sgt2 x msuk blik...huhu...
esoknya plak x leh tdo spnjng mlm coz naluri kuat mngatakn bnda 2 da dseblah...srius..x tpu!!
n bgitu la utk 7 ari strusnya...(mls dh nk crite... :P)

(crite2 dtindih hantu jga trut kdengaran...)

so..pe tndakan yg ptut dbuat...pnggil ustaz brsihkan kwasan pv atau ............

p/s: jgn biarkan pv dselebungi msteri.....!!!

bertempat di dewan kuliah waziria medical square

aq n rakan2 sperjuangan yg lain sedang kusyuk mndengar kuliah yg brtajuk
IMPULSE TRANSMISSION-NEUROMUSCULAR JUNCTION(NMJ)
oleh DR.AMIN dr UKM..

content lecture ni agk bosan walaupn lecturernye mnarik..
akibatnye..mata aq trase berat dn kpale mula trsengguk2..
nasib baek ade deskm3 yg setia mngejutkn aq ble aq terlena..

akhirnye aq brjaya brtahan shingga ke st part yg sgt mnarik dlm lecture hari ini..
bkn krana lecture yg mnarik tp krn st prkara yg sgt mencuit hati..

ketika i2..slide yg sedang d paparkn adelah tentng ABNORMALITIES OF NMJ..

d slide trsebut trtulis............
INHIBITS ACETYLCHOLINE RELEASE CAUSES PARALYSIS

eg. BOTULINUM TOXIN (BOTOX)

"CURRENT 'HOT' APPLICATION"

tbe2 seorg sahabt ku brkate..
"ieyla...ble cucuk botox tu muke rase panas eh.."

dan aq..tanpa brfikir panjang trus berasa kagum trhadap sahabt ku i2
krana beliau mempunyai bnyak general knowledge..
kalau aq..x amik tau kot bnda2 mcm 2..

lalu aq bertanya..

"ouh..btol eh mcm 2??"

"ape yg btol??"

"yela kan awk kate td botox ble cucuk kat muke..muke jd panas"

"adoi..kte tnya lah.."

"lorh..tny ke..ingatkn statement..asal tny cm2?"

"ni kat bawah ni die kate current 'HOT'application.. "

adoi..
terkena suda aq..
tanpa mampu nk bertahan lg..
aq trus glak tanpa henti smpai la klas i2 tamat..
tidak ku sangka beliau boley trsalah sangka dgn ayat 2..

lalu stlah tamat klas trsebut..
aq menerangknnye kpd beliau..
mksud current 'HOT' application i2 adalah

TERHANGAT DI PASARAN

BUKANNYE..

BILA CUCUK KAT MUKA..MUKA JADI PANAS..

sehingga hr ini aq masih lg trgelak sorang2 ble tringat pristiwa i2..

NOTA KAKI: salah siapakah sbnarnye shingga kesalah fahaman ini berlaku????

Saya percaya yang kalian sudah mempelajari ilmu kimia yaitu chemistry. Kalian semua tahu bukan, jikalau kertas litmus ( litmus paper ) merah direndam didalam cairan yang bersifat acid maka kertas litmus akan berubah dari merah ke biru? dan sebaliknya? ini semua antara sifat sifat kimia yang ditunjukkan oleh cairan itu tersebut. Tiada unsur-unsur magis ataupun khurafat mahupun pemujaan yang menyebabkan terjadinya seperti itu. Ya kan?Kalian juga tahu jika acid bereaksi dengan base akan mengeluarkan produk yang bernama garam dan air? Ya kan? Betulkan jikalau kalau tersilap formulir.
Percaya atau tidak. Semua yang kalian tahu buat masa sekarang hanyalah dipermukaan sahaja.
Master Of Chemistry. Gelaran yang perlu digeruni. Entri tribute kali ini mengupas sedikit tentang ajaran dan mazhab yang dibawa. Berikut merupakan diskografi;

  1. Semasa sebelum era kemerdekaan, di era zaman pemerintahan British, kaum Cina telah dibawa masuk ke Tanah Melayu melalui sistem Kongsi dan Kontrak. kebanyakkan mereka bertugas di Johor sebagai penanam lada hitam.( sekarang,menjadi peng-eksport nanas terbesar di dunia ).
  2. Sekitar era 1990-an dan 2000-an, ajaran ini master of chemistry disyaki tersebar di seluruh pulau pinang termasuk pekan kecil, kepala batas, dimana dato' abdullah ahmad badawi dilahirkan.
  3. Mula bergerak secara underground selama 10 tahun. lokasi tidak dapat dipastikan. Kemudian, Mr Quah mula bergiat aktif sejak beberapa tahun selepas ACMS ditubuhkan.
  4. Master of Chemistry ini merupakan guru petualang yang masyhur. Amat menekankan disiplin anak-anak muridnya. kalian mesti kenal sama itu munzir. kenal kan? selain Mr Banoo, dia juga antara murid kebanggannya. bangga sungguh. setiap kali kuliah berlangsung,Mr Quah sering menyeru kepada dia "munjir!,bangunlah...jangan lah tido,nnti mau jawab exam susah maa,,"
  5. Ramai murid yang kagum diatas kepakarannya didalam ilmu kimia, inorganic mahupun organic. Semua tekun semasa kuliah nya. Apatah lagi murid-murid yang duduk di barisan belakang sekali. hah,kat barisan situ semua nya budak bijak belaka. tak dapat dinafikan. sumpah.
  6. Satu kejadian yang jarang berlaku, Mr Quah pernah mancabut tombol pintu auditorium. sengaja atau tidak sengaja? fikirlah sendiri. Tapi beliau dengan sifat yang cool dan tenang selamba menjawab "aiyoo..ni bukan saya buat maa". Beliau sungguh cool~
  7. Sebagai anak jati perak,saya sungguh berbangga, Mr Quah duk perak wei ! kome caye ke tak? Sesungguhnya, orang perak memiliki bakat-bakat dan skills yang tidak dapat disangkal lagi. Beliau juga sering berbangga dengan tanah kelahiranya, Sitiawan, tempat Chin Peng dilahirkan. Pernah sekali mengajak Jusdav Singh pulang ke kampung halaman bersamanya, Hurm..lama juga tidak terdengar khabar berita dari Jusdav. Awak apa khabar Jusdav?
  8. Master Of Chemistry ini juga mempunyai pemikiran retro-lisme, yaitu anti kepada kemodenan. Sering menyalahkan komputer di auditorium yang sememangnya tidak bersalah. Katanya virus dalam komputer tuh makan semua slide show beliau. Kasihan bukan? kegagalan membuka slides shownya itu, lantas dia bertanya kepada murid-muridnya apa yang patut dilakukan sekarang. Murid segera menjawab " Mr Quah!!, tekan je simbol Shut down..itu hah! "
  9. Ramai murid murid lelaki dengki melihat rambutnya yang kemas berkilat. Gune minyak Brylcream agaknyer.

Secara peribadi, Mr Quah sememangnya seorang yang berkaliber, bersungguh dalam menyampaikan dakwah yang dibawa. Orang perak memang hebat, kan nadia amalina? Mungkin ada lagi ruangan tribute selepas ini?? Sama-sama kita lihat. Aman tiada Perang!

'Sesiapa yang melupai sejarah pasti akan mengulanginya ' , jadi , pada segmen kali ini , kita lupakan pasal yakuza , kita lupakan pasal aku iras2 italian , kita beralih kepada salah seorang tokoh di acms , yang telah mencetuskan fenomena tersendiri , tokoh pertama kita ialah tidak lain tidak bukan , Mr Banoo , give a clap (kelepap,kelepap)

Berikut merupakan beberapa fakta dan trivia mengenai ajaran Banooisme

1 . Ajaran banooisme ini dikenali sebagai english pada bahasa internasional
2.  Kitab suci ajaran ini adalah EAP (aku sudah lupa nama penuhnya) , dan jika anda terlupa membawanya , anda akan dicarut , yang bukan sahaja menyinggung perasaan anda , bahkan nenek anda
3.  Jenaka guru ini adakalanya lebih kelakar dari jenaka saiful apek , namun , adakalanya , membuat boyak ingin membaling kasut timberland yang diagungkannya atau mawi dengan kasut tombeli mahalnya tepat ke arah hidung guru itu ,
4.  Mengamalkan konsep satu malaysia sebelum konsep ini diperkenalkan lagi , buktinya , dia mengikuti ceramah parti pas di tempat tinggalnya , namun , masih tidak mendapat hidayah
5 . Tiada satu pun anak muridnya yang berani hendak ponteng kelasnya tanpa alasan yang jitu , kecuali kelas remedial yang didakwa budak pontian sebagai kelas untuk budak2 genius english
6.  Untuk sampai ke tahap tertinggi ajaran ini , atau tahap nirvana , muridnya perlu menyiapkan magazine , yang amat melecehkan , di mana nadia amalina ( murid idaman ramai ) adalah muridnya yang paling sibuk dan bersungguh-sungguh menguruskan hal ini , dan pada pandangan saya , majalah eureka adalah paling tak sedap namanya walaupun isinya agak bagus
7.  Kadangkala , beliau membuka video2 yang macam sial tak bez , seperti bali dancer , walaupun kebanyakan dancer itu berkemban dalam video itu
8. Berikut antara nama murid kegemarannya : saiful aizat , salikhin , munzir , dan afiq johari . Hanya seorang sahaja yang betul2 cemerlang , teka sendiri
9. Rambut belakangnya panjang berekor seperti mat rempit
10 . Kerana asyik mendengar listening cd dan listening test , maklumat sukar disampaikan kepadanya jika anda berkata-kata dengan suara yang rendah

Demikianlah fakta2 menarik tentang beliau , melihatkan keadaan rambut di kepalanya yang sudah tenat , tidak dapat dinafikan mungkin beliau akan menjadi mahatma gandhi kedua , namun berloghat sungai petani , siapa tahu , dan , kerana jasa besar beliau , ramai pelajar pre med 20082009 , telah berjaya speaking ala-ala pelakun hollywood , hanya salikhin dan boyak , yang kadang2 speaking ada bunyik slang kelantan , dan ruangan tribute seterusnya , akan ditujukan kepada master of chemistry kita , dan boleh dipost sesiapa sahaja , mungkin budak perak bisa uruskan ??


THIS IS OUR MASTER OF MEDAN YAKUZA....
MASTER!!!!



THE BIG FOUR OF MEDAN YAKUZA....
UNDER THE GREAT MASTER!!!

Image and video hosting by TinyPic

Director : Afdlin Shauki
Producer (Company) : Tayangan Unggul Sdn. Bhd.
Main Actress : Syeera Fauzi
Category : Feature Film
Language : Malay
Genre : Comedy, Drama, Family
Classification : U - General viewing for all ages
Release Date : 2009

Synopsis:

Could a loving husband fulfill his late wife's wishes? This movie tells a tale of Saadom who is a successful Nasi Kandar businessman in Pulau Pinang. His wife's last wishes before she passed away to take good care of their daughter Mia, changed Saadom's life forever. From a very buzy businessman who is so infatuated with his Nasi Kandar business, Saadom changed into becoming a very dependable father who is very much focused on her daughter's life. As Mia, grows up she gets a bit annoyed with her father's endless care and devotion towards her which at times seem to much to handle. Her friends are also annoyed with Uncle Saadom who tends to follow Mia wherever she goes. Saadom hugs and kisses his daughter in front of her friends, during lunch break Saadom would come to the school to send some lunch meals for her and her friends but this is not well appreciated by her friends because the Nasi Kandar would ruin their diet. He would also be often seen in the school premises in order to make sure of Mia's safety and sometimes he is being forced out of the school by the Principle.

A huge dilemma arises as Mia is all grown up and ready for University life. Saadom wishes that her daughter would proceed with her studies somewhere near Pulau Pinang but Mia chooses otherwise in order she could be far away from her father. Saadom gets panic and have no idea on how to fulfill his late wife's wishes to take care of their daughter.


P/S: For indonesian students,especially in medan.dont worry..you can still get some 'papadom' from warung Nandos.Hurm..ade jual ker??

Korang suka ke sebenarnyer dengan korang punyer roomate or housemates..kalau lu orang dah rase jemu dan muak dengan roomate lu orang..kat sni aku ade bagi beberape petua;

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang korang
n bagitau kat roommate yg korang nak balik kampung.
Selepas sejam, balik ke bilik, n terus
terangkan takde org kat rumah.
Unpack segala brg n korang trus pegi tidor.
----------------------------------------------------------
2. Setiap kali roommate korang balik,
jerit sekuat hati "hooray…kau dah balik".
Lepas tu menari dlm 5 minit.
Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia
"Sepatutnya kau dah blah dah skrg!"
----------------------------------------------------------
3. Buat2 terjaga pd tengah malam,
jerit kuat2 "Tolong, kat mana aku berada ni?"
dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil,
cukuplah sekadar melompat 2-3 kali.
Kemudian, sambung tidor. Esoknya,
kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.
----------------------------------------------------------
4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan korang.
Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata
“Dah merebak… dah merebak, habessss..
-----------------------------------------------------------
5. Beli pepokok bonsai.
Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari.
Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu n cakap
“Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi”
sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…
Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.
------------------------------------------------------------
6. Beli pisau banyak-banyak.
Tajamkan setiap malam
sambil merenung roommate korang
sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”
------------------------------------------------------------
7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam
tanpa buat apa2 atau cakap apa2.
Lepas tu bangun secara tiba2
sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”
------------------------------------------------------------
8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor.
lepas dia keluar, bangun dan menjerit
dgn kuat “Horee…!”.
bukak lampu semula.
--------------------------------------------------------------
9. Pakai topi kertas. Bila dia balik,
cakap “Selamat Datang ke McDonald.
Boleh saya ambil pesanan anda…”
Lepas tu buat muka bodoh,
sambil berkata “Eh, kau rupanya…”
---------------------------------------------------------------
10. Kata kat roommate
“Ada pesanan penting untuk kau”.
Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam,
bangun dan cakap yg anda dah lupa pesanan tu.
Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”.
Lepas tu pengsan balik.
---------------------------------------------------------------
11. Bila roommate korang balik, berpura2 tengah telefon.
Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu.
Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate
bhw yg telefon tadi adalah mak dia.
Cakap mak dia akan telefon balik.
----------------------------------------------------------------
12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki,
perhatikan sampai habis. Lepas dia habis,
cakap dengan dia bhw anda
kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.
----------------------------------------------------------------
13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/
rumah kedai berdekatan rumah/kampus.
Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate korang hilang.
Letak sekali gambar dia dlm risalah tu.
Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate korang.
-------------------------------------------------------------------------
14. Bila roommate korang tutup lampu pd sebelah malam,
nyanyi lagu opera sekuat hati.
Bila dia buka balik lampu,
buat2 muka bodoh dan confused.
-------------------------------------------------------------------------
15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam.
Kalau boleh, bawa member2 sekali
sambil makan kacang & popcorn.
Buat macam tengah tengok wayang.
---------------------------------------------------------------------
16. Masa roommate tiada, ambil deodoran
dan sapukan pada seluruh dinding bilik.
Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi.
Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.
---------------------------------------------------------------------
17. Kalau roommate ada binatang peliharaan,
spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt.
Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut
sebelum dia beri persetujuan kpd kau.
---------------------------------------------------------------------
18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate korang
sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…
Macam teknik rebonding…”.
Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.
-------------------------------------------------------------------
19. Mase roommate tido,
bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat),
pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.
-------------------------------------------------------------------
20. Sebelum roommate balik dari kelas,
bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak)
pastu baring senyap-senyap atas katil dia.
Mesti dia terkejut sampai pengsan
bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

dipetik,daripada buku Oh RoomateKU! .Diharap ini semua berkesan,apa2 pun,,korang semua kena sayang roomate korang,sayang menyayangi satu sama lain,itu lebih bagus bukan??

SELAMAT MENCUBA! :P


← Previous Page Next Page →