Hanya amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..ikut la arahan ni betul2...


ni ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masaalah...


buat secara aggresive pula...selamat mencube!!..kompen bulat bijik mata korang nanti~

"Cerita ini tiada kaitan dengan sesiapa yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia. ini sekadar hiburan. Nama-nama watak hanya rekaan semata-mata.peace!"


Ramzi, Boyak dan Ihsan tersesat di dalam hutan (dipercayai di sekitar kawasan sg, buloh. disitu ramai orang asli juga) sewaktu memburu. Mereka kemudiannya ditangkap oleh sekumpulan orang asli yang merupakan puak cannibal. Sewaktu dihadapkan ke ketua puak cannibal, ketua puak mengatakan mereka tidak akan dijadikan sup dan dimakan jika mereka lepas ujian yang akan diberikan. Mereka dikehendaki pergi ke dalam hutan dan mencari 10 buah yang sama jenis. Lalu mereka pun pergi la ke dalam hutan bersama2 beberapa orang asli yang akan memastikan mereka takkan lari.

Ramzi kembali dan membawa 10 biji buah epal. Ketua puak cannibal itu kemudiannya berkata

"Kamu dikehendaki menyumbat kesemua buah2 tersebut ke dalam lubang bontot kamu tanpa sebarang ekspressi diwajah kamu atau kamu akan dimakan!".

Maka bermulalah sesi menyumbat buah epal ke dalam lubang bontot Ramzi, SATU!!! jerit semua orang-orang asli. Belum sempat epal kedua disumbat, Ramzi sudah menjerit kesakitan, lalu Ramzi diikat dan diletak dalam kawah besar untuk direbus jadi sup tulang. Boyak pula kembali membawa 10 biji anggur. Ketua puak menerangkan perkara yang sama kepada Boyak. Boyak merasa takdelah susah mana. no problemlah katanya. Dari jauh Ramzi mendengar orang-orang asli menjerit

SATU!!! DUA!!! TIGA!!! EMPAT!!! LIMA!!! ENAM!!! TUJUH!!! LAPAN!!!! ,

tiba-tiba Ramzi terdengar Boyak ketawa terbahak-baha macam beruk. Beberapa minit kemudian Boyak diletakkan bersebelahan Ramzi dalam kawah besar."Weiii yang ko gelak apehal???...ko dah nak lepas tadi dah!!" bentak Ramzi. Boyak jawab;

"takleh tahanla beb...tengah aku sedaaaaap relax2 sumbat anggur tiba2 Ihsan balik bawak durian 10 bijik".*mawi, i sekarang tengah tiada idea la you, nie je la wat masa ini. mane you punyer penulis upahan?! suruh beliau jalankan tugas!

← Previous Page Next Page →