aha...

post kali ini dtujukan selepas saye melihat post boyak,... bdk x kenang budi,dh la dlu aku jage ko bagai minyak yang penuh,skrg nk dtg melawat aku pun susa...

anda mungkin penah mendengar name all black ,canterbury,krm,tetapi anda pernah mendengar acms aces rugy team!!!

waaahhh,gler bangat nmer team ini....team yang recently ditubuhkan ..mempunyai kekuatan 20 orang..team ini juga mempunyai kekuatan pemain luarnegara seperti dari new zealand dan ausie.turut..coach yang diimport khas dari england telah berjaya membentuk pasukan ragbi 10 berpasukan yang amat mantap dan berjaya menarik minat abg burger,mahupun abang mekanik yang sangup meningalkan kerja mereka semata melihat kami ber main....sekarang kita akan melihat lineup ataupun barisan pemain2 yang kebanyakannya mewakili negara mereka dan juga mewakili kelab2 yang amat terkenal di merata dunia

barisan forward....

1.el aka bapak crompton

pemain tinggi dan mempunyai bmi yang ngam2 25 menjadikan pemain ini adalh forward yang laju diatas padang....kelincahan kakinya yang menjadi igauan pihak lawan tidak dapat dinafikan....mimik mukanya semasa memebawa bola bagaikan gorilla yang hauskan air kelapa telah membuatkan ramai pihak lawan berfikir dua tiga kali untuk mentackle nya.

2.mad aka mad hobson

pemain kecik molek ini berasal dari negara nigeria .imej nya ala2 ustat tidak langsung melambagkan kerakusannya untuk mentackle orang diatas padang.semangat hati kering nya telah menjadikannya sebaris dengan ramai prop2 terhebat dunia seperti jack proster dan juga dan young..pemain ini juga penah digosipkan keranan menolong abg cafe menjual burger dicafe setiap mlm dan meletakakn pemain ini di repurtasi yg buruk semenjak ini

3.arep md akan arip lambert

huker kebangsaan negara itali ini telah menandatangan kontrak nike selama 3 bulan mngu ini di kedai al ihksan di depan megamall yg memebolehkn nya mendapat sepasang nike tempo .pemain yang mempunyai startergi pemainan yang agak bagus..larian2 nya yang laju telah membuatkan ramai pihak lawan tertipu degan kelincahan nya

4.Kamal aka kamal havana

pemain kelahirnya south africa ini sedang mengalami masalh passing .lariannya yang memukau pada mngu ini telah membuatkan coach kelab telokbakhang mengilnya utk menabur budi di kelab kampung halaman nya.pemain yang mempunyai semangat dan displin yang tinggi membuatkan die adlh antara jambu2 coach aka en muzamir dan juga presiden kelab.

5.syafiq aka komang Griffen

pemain kelahiran ireland ini mempunyai bentuk badan yang mengliurkan setriap LELAKI yang melihat nya...bontot nya yang tongek telah menjadikan pemain terjambu utk kelab ini.pemain yang mempunyai blok larian yg agak laju memebuatkan beliau adalh fly half trbaek di era ini..dummynya dan larinya selalu menkonfiuskan pihak lawan dan kadang mengkonfiuskan kawan-kawan ya tersendiri apabila larian sofbal nya diatas pdg telah berjaya mengelirukan pihak lawan.gf nya aka hanie yg telah membelikan but puma utknya telah memebuatkan pemain ini semakin bijak utuk mengaum di atas pdg

BARISAN BACK LINE

6.adi aka adi robinson

pemain kelahiran sabah ini mempunyai semangat dan displin yang tinggi..pemain yang sealu datang ke traing sejurus habis kelas pd pkul6 telah membuatkan dia seorn pemain kesayangn kelab.Larian nya yang laju membuatkan beliau seorang blind winger yang llincah dia atas pdg..SEorang pemain role model yang patut dijadikan contoh kepada pemain lain yang sealunya berasa diri mereka amat power.

7.hazrin aka hazrin brew

pemain kelad d` pepatih ini memang terkenal dikalangan acms..namanya mula diseut setalh turun kepadang dengan suar ragbi dan juga tight utk menutp aurat.side step nya yg amat lincah telah berjaya membuat pemain lawan tertipu degan nya..Masalh hubungan degan gf nya telah membuatkan pemain ini seakan2 lost fokus dan telah dijadikan bahan tebukan oleh ajie dan cput semasa rugby touch.

8.Hajie aka ajie wilkinson

pemain kelab mbsj yang berumur 24 tetapi selalu poyo mengatakna beliau berumur 20 tahun ini mempunyai larian yang pantas dan turning tangan yg cantik..gabungan nya dengan seorang pemain kelab ini telah mengerunkan ramai pihak musuh..Dummynya selalu membuatkan pihak musuh terkelu seribu bahasa.

9.arep pysio aka arep oto

pemain yang mempunyai masalh dgn coach ini semnjak dua menjak ini membuatkan beliau seorg pemain yg bermasalh utk ketika ini.Dummy nya yg agak pelik diaktakan membuktikan mengelirukan pihak lawan..entah la..u all pikirla sendiri..

10.akmal

tidak dapt nk ckp banyak....pemain yang plg bermasalh..masalh trun traing dan masah takut utk lari..... pemain yg try dua tiga kali hasil passing bola ajie pd mngu lepas telah diajan alsn utk beliau tgk avatar bersama ppuan2 tanpa pengetahuan ahli kelab2 yg laen.

11.taufik aka fiq northon

seorg winger yang laju ...mempunyai blok larian yg amat panntas ...peamain ini sering menjadi igauan pihak musuh di atas pdg..

12.anel aka anel mansson

sprinter ngara wales ini telah bercuti di kampung halaman nya..masalh fumble nya yg meruncing ketika ini membuatkan beliau susa utk try .larian nya yang pantas telah membuatkan pihak lawan terpegun .

13.shem aka sem brown

pemain ini mempunyai larian yg lincah di tengah pdg...larian nya yg laju turut menbantu beliau utk try .

14. wan aka wan toure

fullback yang memepunyai speed yg amat menarik...side step yg menarik membolehkan beliau menembusi pihak lawan degan senang...berbekalkan but bola bru nya,aka nike tempo ...membolehkan beliau melajukan lg blok pecutan nyapemain2 lain akan di komen pd post next......

aces akan bakal mengadakan frenly nya di sekitar2 penang dan bakal memasuki bnyk pertandigan open di belah utara

sokongan dan doa kalian semua adalh amat diperlukan utk memajukan sukan acms ini

walupun pemain2 kelab ini tidak lah setanding degan boyak,kate boyak lah....kami amat bersyukur degan kebokehan kami dan bersyurkan degan KAKI yang kami ad..


akhirkata..majulah sukan utk negara

← Previous Page Next Page →